Contacteer ons!
0472 50 66 50

Contact

Curada biedt een antwoord op al uw vragen

Bepaalt mijn ziekenfonds mijn keuze van thuisverplegingsdienst?

U bent steeds vrij in uw keuze voor een thuisverplegingsdienst. Zelfstandige thuisverpleegkundigen zijn volledig onafhankelijk. Curada wordt aanvaard door alle ziekenfondsen en verzekeringsinstellingen. Iedereen kan dus een beroep doen op onze thuisverplegingsdienst voor hygiënische, verpleegkundige of palliatieve verzorging ongeacht het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten.

Moet ik meer betalen omdat Curada een zelfstandig team voor thuisverpleging is?

Veel mensen denken dat de zorgen van zelfstandige diensten duurder zijn dan georganiseerde diensten, maar dat klopt niet in het geval van Curada.

Curada is geconventioneerd bij het RIZIV (dat houdt in dat wij ons houden aan de officiële RIZIV-tarieven) en werkt volgens het derdebetalerssysteem (dat houdt in dat we rechtstreeks factureren aan uw ziekenfonds). Het maakt financieel dus geen enkel verschil of u door ons of een grote thuisverpleegdienst verzorgd wordt.

Let op: u moet als patiënt wel aangesloten zijn bij een ziekenfonds en volledig in orde zijn om van onze zorgen te genieten zonder dat daar kosten aan vasthangen.

Heb ik voor iedere zorg een voorschrift nodig?

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen zorgen waarvoor een voorschrift van de arts vereist is en zorgen waarvoor geen voorschrift nodig is. Voor de meeste verpleegkundige verzorgingen is een voorschrift nodig (enige uitzondering: hygiënisch toilet).

Komt de verpleegkundige van Curada ook langs op feestdagen en in weekends?

Doordat Curada een zelfstandige dienst voor thuisverpleging is, zijn we niet gebonden aan vooraf bepaalde werkuren. Curada staat steeds in voor de continuïteit van de zorg iedere dag van het jaar, inclusief weekend- en feestdagen. U kan dus steeds op ons vast team van ervaren verpleegkundigen rekenen.

Op hoeveel bezoeken per dag heb ik recht?

Sommige patiënten hebben recht op meerdere bezoeken per dag. Dat hangt af van de zorgbehoefte en/of van het doktersvoorschrift.

Welke taken behoren niet tot de diensten van Curada?

Het woord thuisverpleging zegt het al: verpleging in de thuissituatie. Voor thuishulp, poetsdienst, pedicure, maaltijden aan huis etc. kunnen wij u steeds doorverwijzen naar een desbetreffende dienst.

Contact opnemen

Vragen over hygiënische, verpleegkundige of palliatieve verzorging in Wijnegem, Schilde, St.-Antonius of Zoersel? Neem gerust contact op met Curada.